В Африці від COVID-19 помер український миротворець

В Африці від COVID-19 помер український миротворець

На жаль у Збройних Силах України зафіксовано двадцять шостий летальний випадок спричинений захворюванням COVID-19 – помер військовий українського контингенту місії ООН в Демократичній Республіці Конго (MONUSCO).

Військовослужбовець, захворів 7 листопада і ознаками застуди був госпіталізований до ізолятору військової частини, повідомляють у Командуванні Медичних Сил ЗС України.

Чотирнадцятого листопада, з підвищенням температури, він був направлений на стаціонарне лікування до госпіталю ООН ІІІ рівня (м. Гома, ДРК). ПЛР тест того ж дня показав позитивний результат на COVID–19. За два дні – 16 листопада, через погіршення стану здоров’я, він був переведений до відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії госпіталю у м. Найробі, Кенія. Проте лікування не допомогло і сьогодні військовий помер.

Станом на 23 листопада в Збройних Силах України на COVID-19 хворіє 2882 особи.

В Африці від COVID-19 помер український миротворець
Командування та особовий склад 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго висловлює щирі співчуття рідним та близьким у зв’язку з передчасною втратою старшого лейтенанта Олександра Брівка. Серце військовослужбовця перестало битися в лікувальному закладі м. Найробі, Республіки Кенія, куди він був направлений після лікування у госпіталі ООН ІІІ рівня м. Гома, ДР Конго. На превеликий жаль, заходи інтенсивної терапії, які проводили лікарі не дали позитивних результатів. Вдома в Олександра залишилися батьки, дружина, двоє неповнолітніх дітей.
Схиляємо голови у скорботі !
Вічна пам’ять побратиме !