ЗСУ отримали шість композитних автоцистерн АЦПВ-6

Автор: Олексій Махно
ЗСУ отримали шість композитних автоцистерн АЦПВ-6

ЗС України отримали шість композитних автоцистерн для води АЦПВ-6 на шасі МАЗ-5434, це вже друга партія спецтехніки, що була допущена до експлуатації в ЗСУ восени 2019 року.

Про надходження техніки під час брифінгу повідомив заступник начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Тилу Командування Сил логістики Збройних Сил України полковник Дмитро Наумчик.

За його словами, згідно з державним оборонним замовленням, торік у війська вже було поставлено 6 таких автоцистерн. Нагадаємо, що про поставку п'яти з них Ukrainian Military Pages повідомлялось – державний контракт було укладено 15 жовтня 2019 року з ТОВ «ВК «Автотранспортник». Машини було поставлено до кінця 2019 року, що підтверджено звітом.

Нагадаємо, що узагальнену інформацію про всі закупівлі ЗС України можна знайти тут, а в розрізі окремих контрактів та надходження партій – на цій сторінці.

АЦПВ-6 – це автомобільна цистерна ємністю 6 м3 для перевезення питної води на шасі автомобіля МАЗ-5434. Резервуар виготовлено з композитного матеріалу, що відповідає критеріям медичної безпеки. Три шари з різних матеріалів забезпечують виробу високі споживчі характеристики. Автоцистерна обладнана системою підігріву води в зимовий період і розрахована на експлуатацію в широкому діапазоні температур від - 45ºС до +40ºС.

АЦПВ-6

Автоцистерну розроблено фастівською компанією «Виробничий комплекс «Автотранспортник» спільно з київською фірмою «Компанія ТІТАЛ». На випробування в ЗСУ машина надійшла у 2018 році. Наказом Міноборони від 13 листопада 2019 року № 586 була допущена до експлуатації в Збройних Силах України на особливий період.

Також відомо, що принаймні одна цистерна була придбана Національною гвардією.