Розрахунки Javelin постійно вдосконалюватимуть навички

Розрахунки Javelin постійно вдосконалюватимуть навички

Донедавна у Школі протитанкової артилерії готували за сімома напрямками: застосування ПТРК «Стугна-П», «Корсар», «Фагот», «Метис», самохідні ПТРК «Штурм-С» та «Конкурс», 100-мм протитанкова гармата МТ-12 «Рапіра».

Цього року Школа почала підготовку курсантів за восьмим напрямком – застосування ПТРК «Джавелін», про що розповів її начальник підполковник Микола Ханас: «У нас є все необхідне: тренажери, добре підготовлені власні інструктори й відповідна матеріально-технічна база».

Але підготовка бойових розрахунків ПТРК Javelin не обмежується лише курсами у Школі протитанкової артилерії 184-навчального центру Національної академії сухопутних військ.

Так, американські військові інструктори Об’єднаної багатонаціональної групи підготовки – України (JMTG-U) нещодавно провели курс навчання для вісьмох українських інструкторів Міжнародного центру миротворчості і безпеки (МЦМБ) Національної академії сухопутних військ (НАСВ) щодо підготовки бойових розрахунків ПТРК «Джавелін».

Розрахунки Javelin постійно вдосконалюватимуть навички

— Щороку декілька бригад Збройних Сил України проходять підготовку в нашому Центрі в межах програми JMTG-U, — розповідає начальник відділу підготовки артилерійських підрозділів МЦМБ підполковник Олександр Юрченко. — У цих з’єднаннях з’являються підрозділи, на озброєнні яких є ПТРК «Джавелін». Бойові розрахунки «Джавелінів» опановують свій фах на спеціальних курсах. Але на цьому їхній вишкіл не припиниться. Коли протитанкісти з бригадами навчатимуться у нашому Центрі – від наших інструкторів вони отримуватимуть найновіші знання щодо роботи з комплексами. Отже, їхнє завдання – навчати бойові розрахунки новим способам застосування «Джавелінів» у різній обстановці, взаємодії з іншими підрозділами на полі бою. Інструктори постійно спілкуватимуться з американськими колегами, перейматимуть їхній досвід і одразу ділитимуться новими знаннями з військовослужбовцями підрозділів ПТРК «Джавелін» із українських бригад.

Розрахунки Javelin постійно вдосконалюватимуть навички



Використані джерела:
АрміяInform