ВМСУ отримали партію відновлених морських мін

Автор: Олексій Махно
ВМСУ отримали партію відновлених морських мін

Приватна компанія передала Військово-Морським Силам ЗС України партію відновлених малих якірних та контактних протидесантних корабельних мін.

Роботи проведені компанією «Технокластер», що входить до складу ТОВ «Науково-виробнича корпорація «Клівер», повідомляє Defense Express.

Мала якірна міна (МЯМ) прийнята на озброєння в 1943 році, використовувалась у Другій світовій війні та під час війни в Кореї (1950-1953). Загальна вага міни складає 172 кг, бойового заряду – 20 кг. Найбільша глибина постановки – 50 метрів, найменша – 2,5. На фото зліва.

ВМСУ отримали партію відновлених морських мін

Корабельна протидесантна міна КПМ (на фото справа) прийнята на озброєння в 1957 році, спроєктована з урахуванням досвіду корейської війни – через відсутність великотоннажних кораблів-постановників мін КНДР не могла ставити важкі міни М-26 і КБ. Міну КПМ можуть ставити малотоннажні кораблі, що мають мінні шляхи і кормові скати.

Маса КПМ в зброрі – 360 кг, заряду - 30 кг, глибина постановки 5-20 метрів.

Окрім виконання поточних державних контрактів з відновлення морського озброєння (мін та торпед, що стоять на озброєнні ВМСУ), на НВК «Клівер», за попередньою домовленістю з Командуванням ВМС ЗС України, також проводять роботи з вивчення можливості модернізації морських авіаційних та універсальних донних мін типу АМД та УДМ.

Варто зазначити, що відремонтоване морське озброєння, підготовлене до передачі військовим, презентовано громадськості на фото у занедбаному невиробничому приміщенні, із плівкою замість дверей, столиком з пляшками, переносними обігрівачами та купою сміття.

ВМСУ отримали партію відновлених морських мін

Читати також:ВМСУ готується до мінування десантно-небезпечної ділянки узбережжя Азовського моря