Армійська авіація дообладнує Мі-2 для польотів вночі

Автор: Олексій Махно
Армійська авіація дообладнує Мі-2 для польотів вночі

Науково-виробнича фірма «МС АВІА-ГРЕЙД» дообладнає гелікоптер Ми-2МСБ 11-ї бригади армійської авіації «Херсон» Сухопутних військ для використання окулярів нічного бачення.

Учора, 2 листопада, військова частина А1604 і підприємство підписали відповідний договір. Угоди досягли за переговорною процедурою, через те що торги довелося двічі відміняти у зв'язку із відсутністю достатньої кількості тендерних пропозицій, визначеної законом.

Доопрацювання та адаптація зовнішнього і внутрішнього світлотехнічного обладнання гелікоптера Ми-2МСБ (заводський № 513839114) для застосування окулярів нічного бачення обійдеться бригаді орієнтовно у 2 296 537 грн (без ПДВ). Остаточну ціну узгодять після надання компанією розрахунково-калькуляційних матеріалів та розгляду їх 621-м головним військовим представництвом . Водночас орієнтовна ціна не може бути перевищена.

Роботи мають бути виконані до 20 листопада 2020 року.

Нагадаємо, що в 2019 році, на базі ПАТ «Мотор Січ», військові провели випробування гелікоптера Ми-2МСБ з світлотехнічним обладнанням адаптованим під застосування окулярів нічного бачення типу PNL-3 та захисного шолому типу TНL-5NV, для забезпечення можливості виконання польотів на гранично малих висотах у темний час доби.

Ми-2МСБ завершив випробування