ProВійсько: Як вмирала українська військова авіація

ProВійсько: Як вмирала українська військова авіація

З розпадом СРСР Україна отримала найчисленнішу в Європі військову авіацію, до складу якої входило близько 600 військових частин, 2800 літальних апаратів, понад 120000 військовослужбовців. У світовому ж рейтингу наші ВПС були на четвертому місці і кількісно поступались лише США, Китаю та Росії. За роки Незалежності ситуація з бойовою авіацією значно змінилася. На жаль, не в кращу сторону.

Вторгнення росії На донбас у 2014-му році українська бойова авіація зустріла у досить критичному стані. Але саме авіація на початковому етапі війни відіграла значну роль у стримуванні просування Росії углиб території України.

Читати також:Історія «оптимізації» військової авіації України

Лише з початком відкритої збройної агресії Росії стан бойової авіації починає потроху покращуватись. Та все ж, попри ремонти і модернізацію, на сьогодні авіапарк Повітряних сил лишається геть застарілим. Усі радянські літаки, що їх сьогодні використовує Україна, повинні бути замінені одним типом літальних апаратів – сучасним багатоцільовим винищувачем покоління 4+ або в перспективі 5-го покоління.

Читати також:Повітряні Сили оголосять тендер на багатоцільовий винищувач

Читати також:ЗСУ вирішують як обирати новий багатоцільовий винищувач