«Іскра» підписала контракт на постачання РЛС до США

Іскра підписала контракт на постачання РЛС до США

Декілька днів тому підписано черговий контракт на постачання до США радіолокаційної техніки виробництва українського Казенного підприємства «Науково-виробничий комплекс «Іскра».

Про це головний конструктор оглядових радарів НВК «Іскра» Дмитро Семенов повідомив в інтерв'ю Оборонно-промисловому кур'єру.

Ми маємо успішний досвід постачання радарів до США. Наскільки нам відомо, ці радари активно експлуатуються і замовники цілком задоволені якістю поставленою продукції. Більш того, наша співпраця з американськими партнерами розширюється: буквально декілька днів тому було підписано черговий контракт на постачання до США нашої радіолокаційної техніки.

Зауважимо, що вперше США купили українську радіолокаційну станцію 36Д6-М від НВК «Іскра» у 2008 році за 6,4 млн дол. Також, згідно з відкритими базами даних експортно/імпортних операцій, РЛС типу 36Д6 у різних модифікаціях поставлялися до США у 2010 (3,1 млн дол), 2017 (7,9 млн дол) та 2018 роках. У 2019 році до Сполучених Штатів, в інтересах Повітряних Сил США, була поставлена РЛС 80К6К-1 на шасі КрАЗ-64431 за 8,3 млн дол.

Крім НВК «Іскра» радіолокаційну техніку та її комплектуючі до США постачало ДП НДІ «Квант-Радіолокація» (корабельний РЛК «Мінерал-МЕ» в 2018 році за 8,4 млн дол), а також приватні компанії ТОВ «НВП «Аеротехніка-МЛТ» (в т.ч. модернізована РЛС П-180МА в 2009 році) та ПАТ «Холдингова компанія «Укрспецтехніка».

Іскра підписала контракт на постачання РЛС до США