Збройні Сили України отримали сотні нових вогнеметів

Збройні Сили України отримали сотні нових вогнеметів

Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів достроково передав Міноборони кілька сотень реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16, крім того військовим презентували його полегшену версію для Десантно-штурмових військ та Сил спецоперацій.

Повідомляє пресслужба держконцерну «Укроборонпром», до складу якого входить ДНДІХП

«Минулого тижня ця партія вогнеметів успішно пройшла приймально-здавальні випробування та підтвердила свої тактико-технічні характеристики. В ході бойових стрільб всі цілі були вражені відповідно до програми випробувань. Ці реактивні піхотні вогнемети високоефективні для прицільного враження легкої броньованої техніки та супротивника, який знаходиться в укритті, на відстані до одного кілометру», – повідомив директор ДНДІХП Володимир Щербань.

Одночасно з приймально-здавальними випробуваннями РПВ-16 фахівці підприємства продемонстрували українським військовим модернізовану та полегшену версію РПВ-16, яка буде зручною та ефективною при виконанні бойових завдань Сил спеціальних операцій, спецпідрозділів СБУ та розвідувальних підрозділів Десантно-штурмових військ.

Випробування модернізованого вогнемета також пройшли успішно, в чому особисто переконалися присутні представники Міноборони, Генерального штабу, Національної гвардії та Сил спеціальних операцій Збройних Сил Украйни.

Збройні Сили України отримали сотні нових вогнеметів

Нагадаємо, що РПВ-16 прийнятий на озброєння Збройних Сил Украйни у 2017 році. Виробництво вогнеметів налагоджене у 2018 році ДНДІХП, у кооперації з КП «ШКЗ «Імпульс» та ДАХК «Артем». РПВ-16 – термобарична зброя, яка знищує противника завдяки створенню під час вибуху високотемпературного імпульсу, що супроводжується різким перепадом тиску. Вона також називається боєприпасами об‘ємного вибуху.

Дія 93-міліметрового пострілу РПВ-16 еквівалентна 122-мм артилерійському снаряду . Тому ця переносна зброя здатна знищувати живу силу противника навіть за потужними укриттями, а також легкоброньовану техніку, на відстані близько одного кілометра.

Збройні Сили України отримали сотні нових вогнеметів