НВКГ «Зоря»-«Машпроект» запрошує на виставку

НВКГ Зоря-Машпроект запрошує на виставку

10-12 листопада НВКГ «Зоря»-«Машпроект» представить на XVIII міжнародній спеціалізованій виставці «Енергетика в промисловості» свої напрацювання в енергетичній сфері та пропозиції щодо побудови маневрових потужностей в Україні.

Державне підприємство «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект» представить комплектні енергоблоки одиничною потужністю 6, 16 та 25МВт для електростанцій простого, когенераційного та комбінованого циклу загальною потужністю до 150МВт. Установки постачаються у високій заводській готовності та мають можливість швидкого монтажу, запуску та виходу на повне завантаження. Основне обладнання установок повністю виготовляється на території Україн

– Зоря-Машпроект має всі необхідні інтелектуальні та виробничі ресурси для участі у вирішенні проблеми нестачі в Україні маневрових потужностей. Більш ніж 500 установок на базі газотурбінних двигунів нашого виробництва успішно працюють на цивільних та промислових енергооб’єктах багатьох країн світу. Ефективні екологічні газотурбінні електростанції мають дуже короткий час запуску та виходу на режим номінальної потужності, можливість частих та швидких запусків, легко піддаються автоматизації та потребують мінімуму персоналу. Вони компактні, споруджуються у короткі терміни, потребують невеликих капіталовкладень, – розповів генеральний директор ДП «Зоря»-«Машпроект» Денис Гордієнко.

Варто відзначити, сучасні двигуни виробництва ДП «Зоря»-«Машпроект» мають екологічні показники на рівні європейських стандартів – викиди в атмосферу оксидів азоту та оксидів вуглецю відповідають нормативам Директиви 2010/75/ЄС про промислові викиди. В України вже реалізовано проєкти з застосуванням двигунів з такими показниками, зокрема при модернізації газоперекачувальних агрегатів компресорної станції «Гребінківська» ГТС України.

Світова практика використання газотурбінних електростанцій для компенсації добових змін електричного навантаження показує, що їх найбільш доцільно використовувати в енергосистемах, що віддалені від ГЕС і ГАЕС, або як альтернативу використанню ГЕС і ГАЕС в якості маневрових, у «глухих кутах» та на межах експортної передачі електроенергії.

Підприємство запрошує відвідати експозицію на виставці: Міжнародний виставковий центр, Київ, Броварський пр-т, 15, павільйон №1, стенд Е-7-1.

Нагадаємо, що на ДП НВКГ «Зоря» – «Машпроект» тривають випробування нового газотурбінного двигуна, що стане основою пропульсивної установки перспективних кораблів.

Новий ГТД потужністю 32 МВт розробляється у 4-х модифікаціях: для використання в енергетичній промисловості, як механічний привід електрогенератора; у газотранспортних мережах, як механічний привід компресорів природного газу та дві модифікації для використання у складі корабельних енергетичних установок.

Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря» – «Машпроект» – найбільший український розробник і виробник газових турбін морського і загальнопромислового застосування. До складу комплексу входять Центр науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт «Машпроект» і серійне виробництво «Зоря».



Використані джерела:
Вебсайт ДП «Зоря»-«Машпроект»