ЗС РФ отримали нові комплекси управління артилерією

ЗС РФ отримали нові комплекси управління артилерійським вогнем

Всеросійський науково-дослідний інститут «Сигнал» холдингу «Високоточні комплекси» ДК «Ростех» в рамках виконання держоборонзамовлення-2020 передав Міноборони РФ комплекси автоматизованого управління вогнем артилерійських підрозділів 1В181 і 1В198.

Комплекси забезпечують автоматизоване управління вогнем і маневром артилерійського дивізіону в складі до чотирьох батарей в дивізіоні і до восьми артустановок в батареї при підготовці і в ході бойових дій. КАУВ застосовуються для самохідних артилерійських установок «Мста-С», реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) «Торнадо-Г» і «Град».

Повідомляється, що застосування сучасних засобів підготовки стрільби і нових алгоритмів вирішення спецзавдань дозволяють підвищити точність вогню на 25-30%, а керовані снаряди нового покоління знищують цілі і об'єкти з ймовірністю 0,98-0,99. Своєчасність вогню артилерійського дивізіону забезпечується скороченням часу на його підготовку в півтора-два рази в порівнянні з існуючими аналогами.

ЗС РФ отримали нові комплекси управління артилерійським вогнем

Зазначається, що найбільш ефективні комплекси 1В181 і 1В198 при управлінні самохідними артилерійськими установками і бойовими машинами РСЗВ, оснащеними автоматизованими системами управління і наведення. У цьому випадку забезпечується нерозривний процес управління вогнем від моменту виявлення цілі до наведення всіх САУ і бойових машин РСЗВ в автоматичному режимі.

Читати також:Армія РФ отримала партію модернізованих САУ 2С19М2