«Сухой» виконав контракт з поставки Су-34 для ВКС Росії

Сухой виконав контракт з поставки Су-34 для ВКС Росії

Компанія «Сухой» Об'єднаної авіабудівної корпорації завершила виконання чергового довгострокового контракту на поставку винищувачів-бомбардувальників Су-34 Міноборони РФ.

На Новосибірському авіаційному заводі ім. В.П. Чкалова – філії компанії «Сухой» виготовлена і пройшла випробування фінальна машина завершальної партії в рамках контракту 2012 року на постачання 92 літаків. Про що повідомила пресслужба корпорації «Ростех».

Це був другий контракт на постачання серійних Су-34. Перший п'ятирічний контракт на поставку ВПС РФ 32 серійних Су-34 був виконаний в 2013 році. Повідомлялось, що в червні 2020 року Міноборони РФ підписало новий трирічний контракт на поставку біля 20 Су-34.

Крім того, в 2021 році планується підписати контракт на закупівлю модернізованих Су-34М. Очікується, що буде побудовано 76 модернізованих бомбардувальників. Щорічно до 2027 року планується поставляти від 8 до 14 літаків. Модернізація включає оновлення авіоніки, високоточне озброєння і набір з декількох підвісних розвідувальних контейнерів.