Військові будівельники США завершили ремонт пірсу в Очакові

Військові будівельники США завершили ремонт пірсу в Очакові

133-й військово-морський будівельний батальйон ВМС США достроково завершив ремонт пірсу на військово-морській базі в Очакові, де американці надають допомогу ВМС ЗС України.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на Командування ВМФ США в Африці та Європі.

Роботи в Очакові розпочав інший американський підрозділ у 2019 році. 13 моряків 133-го батальйону долучилися до проєкту наприкінці вересня 2020-го і достроково завершили його 23 жовтня. Проєктом передбачалось ремонт 12 бетонних перекриттів, що опираються на бетонні або дерев’яні палі, розташовані у грунті. Водолази зі США, за підтримки українських колег, здійснили укріплення опор під водою, що було важливим для забезпечення стійкої основи.

Військові будівельники США завершили ремонт пірсу в Очакові

Наступним проєктом США, щодо покращення інфраструктури пункту базування Військово-Морських Сил ЗС України в Очакові, стане будівництво нового пірсу.

Нагадаємо, що американські водолази також проводили роботи з підводного огляду та гідрографічних промірів у районі нового пункту базування ВМСУ в порту Південний, щоб попередньо оцінити обсяг необхідних ремонтно-будівельних робіт на причалі.

Читати також:В Очакові ввели в експлуатацію операційний центр ВМСУ збудований американцями