Російські ЗРК «Стрела-10» отримають нові ракети

Російські ЗРК Стрела-10 отримають ракети вистрілив-забув

Концерн «Калашников» повідомив про завершення випробувань ракети «Стрела 9М333» та початок їх серійного виробництва в інтересах Міністерства оборони Російської Федерації.

«ЗКР «Стрела 9М333» призначена для ураження в будь-який час року низко літаючих літаків і вертольотів в умовах застосування скиданих, парашутованих і модульованих організованих оптичних перешкод, а також дистанційно-пілотованих літальних апаратів і крилатих ракет. Ракета має три режими роботи головки самонаведення: фотоконтрастний, інфрачервоний і перешкодовий, що є її найважливішою перевагою над іншими ракетами подібного класу. ЗКР 9М333 дозволяє вести вогонь по принципу «вистрілив-забув», – йдеться в пресрелізі.

Зенітна керована ракета (ЗКР) 9М333 оснащена новою головкою самонаведення (ГСН), автопілотом і бойової частиною (БЧ), а також двигуном підвищеної ефективності та транспортно-пусковим контейнером. Нова бойова частина має масу 5 кг (проти 3 кг у ЗКР 9М37). Підвищена ймовірність ураження цілей за рахунок збільшення розривного заряду і розмірів вражаючих елементів. Довжина ракети збільшена до 2,23 м. Ракета 9М333 може використовуватися всіма модифікаціями комплексу «Стрела-10».

Варто зазначити, що ЗКР 9М333, призначена для заміни 9М37, була розроблена ще у 1980-х.

Російські ЗРК Стрела-10 отримають ракети вистрілив-забув