Подано законопроєкт про збільшення чисельності ДССЗЗІ

Автор: Андрій Шинко
Подано законопроєкт про збільшення чисельності ДССЗЗІ

У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт, що дозволяє збільшувати в особливий період чисельність Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Відповідний законопроєкт № 4516 від 18.12.2020 поданий Кабінетом Міністрів України.

Нагадаємо, що наразі встановлена законом чисельність ДССЗЗІ складає 7500 осіб, у тому числі 6095 військовослужбовців. Внесення змін до чинного закону має врегулювати загальну чисельність Держспецзв’язку на особливий період, зокрема пропонується збільшувати її на кількість мобілізованих осіб:

1. Частину четверту статті 5 Закону України “Про Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України” (Відомості Верховної Ради України, 2014 р., № 25, ст. 890) доповнити абзацом такого змісту:

“В особливий період загальна чисельність Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України збільшується на кількість особового складу, призваного на військову службу до Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України на виконання указів Президента України про мобілізацію, затверджених законами.”.

Варто зазначити, що подібна норма, щодо збільшення чисельності внаслідок мобілізації вже передбачена для Національної гвардії, водночас для Збройних Сил України такої норми не має – для ЗСУ, ще в 2015 році була встановлена гранична чисельність у 250 000 осіб (з них 204 000 військових), яка не збільшується при мобілізації чи у разі оголошення воєннного стану.