ЗСУ використовуватимуть модернізований Т-64 ще 25 років – заступник міністра оборони

ЗСУ використовуватимуть модернізований Т-64 ще 25 років – заступник міністра оборони

В Міноборони розповіли, що оновлений Т-64 служитиме ЗСУ ще 25 років, модернізовані Су-25, Су-27 і МіГ-29 – до 2035 року, а також про ракетні комплекси «Сапсан» і «Нептун», САУ Dana-M2 і «Богдана», перспективи БТР-4, «Дозор-Б» та інше.

Заступник міністра оборони, який курує напрямок озброєння, Олександр Миронюк в інтерв'ю Defense Express розповів про заразки озброєння, які мають посилити Збройні Сили України.

— Основним бойовим танком ЗСУ є та у найближчі роки буде Т-64. Зараз триває дослідно-конструкторська робота «Краб», яка передбачає модернізацію танка таким чином, щоб ми його могли експлуатувати ще 25 років. Вже завершено перший етап – розробка конструкторської документації. Як ми сподіваємось до кінця 2021 року або на початку 2022, ми отримаємо перший дослідний зразок модернізованого Т-64.

Збройні Сили України наполягають на тому, що також необхідний «Оплот». Міноборони це рішення підтримує і зараз проводиться дослідно-конструкторська робота «Бастіон». В рамках якої йде імпортозаміщення цієї машини. Дослідний зразок, сподіваємось, отримати у 2023 році.

Також Олександр Миронюк розповів про ракетні комплеси «Сапсан» та «Нептун», замовлення на «Вільху», чи вб'є Dana-M2 українську САУ «Богдана», перспективи БТР-4, «Дозор-Б», модернізацію Су-25, Су-27 та МіГ-29, яка дозволить їх експлуатувати їх до 2035 року.