Прикордонники відмовились від військових номерних знаків

Автор: Андрій Шинко
Прикордонники відмовились від військових номерних знаків

Звичні номерні знаки з цифрами та літерою «Ю» на чорному фоні відходять у минуле – на автомобілях ДПСУ встановлюють нові номерні знаки відповідно до Національного стандарту України. Також знаки змінить транспорт Нацгвардії і ДСНС.

«Згідно з ДСТУ 4278:2019 знаки повинні мати емблему Державної прикордонної служби України у вигляді прямого рівнобічного хреста з розбіжними кінцями зеленого кольору та пружками жовтого кольору. У центрі емблеми вміщено зображення Знака Княжої Держави Володимира Великого золотого (жовтого) кольору на синьому полі в обрамленні вінка з дубового листя жовтого кольору», – повідомляє пресслужба Дердприкордонслужби.

нові номерні знаки ДПСУ

Наразі транспортні засоби, які після сезонного обслуговування успішно пройшли техніко-стройовий огляд, отримують номерні знаки нового зразка. Очікується, що до початку 2021 року усі службові автомобілі Держприкордонслужби отримають нові номерні знаки.

Прикордонники відмовились від військових номерних знаків

Зауважимо, що чорні «військові» номерні знаки також мають замінити на своїх автомобілях і інші органи МВС – Національна гвардія та Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Чорні знаки, згідно з ДСТУ 4278:2019, залишаться для автомобілів, автомобільних причепів, автобусів, самохідних машин та механізмів Збройних Сил України, Державної спеціальної служби транспорту та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

нові номерні знаки НГУ нові номерні знаки ДСНС