Розмір компенсації за піднайом житла буде збільшено

Автор: Іван Чигринський
компенсація за піднайом

Наступного року заплановане підвищення розміру грошової компенсації, що виплачується військовослужбовцям Збройних Сил України за найм ними житлових приміщень.

Таке завдання поставив міністр оборони Андрій Таран на розширеному засіданні колегії Міністерства оборони України, яке відбулось 23 грудня.

Зокрема до 1 березня 2021 року повинні опрацювати зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 450 стосовно підвищення розмірів виплати за піднайом житла. Також мають вивчити питання доцільності віднесення населених пунктів у 20-кілометровій зоні від Києва до його рівня виплат.

Нагадаємо, що на 2020 рік розміри компенсації встановлені наказом МОУ від 18 лютого 2020 року № 45 «Про бюджетну політику Міністерства оборони України на 2020 рік» та складають:

  • у місті Київ – 3800 грн на місяць;
  • в обласних центрах – 2850 грн на місяць;
  • в інших населених пунктах – 1900 грн на місяць.

При цьому військовослужбовцям за наявності в них трьох і більше членів сім'ї розмір компенсації збільшуються в 1,5 рази.

Читати також:Міноборони обіцяє на 30% підвищити грошове забезпечення військових

Також міністр оборони поставив завдання забезпечити до 1 лютого 2021 року врегулювання питання виключення із числа службового житла приміщень, у яких проживають військовослужбовці з вислугою військової служби 20 календарних років і більше.

Читати також:Верховний Суд підтвердив право розслужеблювати житло військовими, що мають 20 років вислуги