Пораненим військовим Сухопутних військ виплатять 740 тисяч гривень

Автор: Іван Чигринський
Пораненим військовим Сухопутних військ виплатять 740 тисяч гривень

За рішенням командувача Сухопутних військ Олександра Сирського, військовослужбовці, які отримали бойові поранення під час виконання бойових завдань у районі проведення ООС, отримають, як заохочення, грошові винагороди від 3 до 5 тисяч гривень.

Грошові сертифікати військовослужбовцям вручили представники Командування Сухопутних військ Збройних Сил України на щорічному підведенні підсумків в оперативних командуваннях. Загалом, за ініціативи генерал-полковника Олександра Сирського було заохочено понад 180 військовослужбовців, на загальну суму у понад 740 тисяч гривень.

Варто зазначити, що ця винагорода є додатковою, і не замінює собою компенсацію (одноразову грошову допомогу), яку виплачують за поранення в залежності від його важкості у відсотковому розмірі від 70-кратного прожиткового мінімуму (з 01.01.2021 це від 158,9 тис. грн).

Додаткова винагорода 3-5 тис. грн виплачуватиметься з особистого фонду преміювання командувача Сухопутних військ, ліміт якого, наказом про бюджетну політику Міністерства оборони, на 2020 рік встановлений у розмірі 3 мільйони гривень.

Нагадаємо, що наказом Міноборони №392 від 29 жовтня, більш ніж у двічі – до 7 млн гривень, збільшено ліміт грошей які Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак може витратити цього року на нагородження військових грошовими преміями своїм рішенням.