ХНУПС створить ескадрилью легкомоторних літаків

ХНУПС створить ескадрилью легкомоторних літаків

Харківський національний університет Повітряних Сил у найближчому майбутньому планує створити власну ескадрилью легкомоторних літаків для початкової льотної підготовки курсантів.

«Це буде набагато дешевше і простіше. Адже раніше перші льоні практики проводили на аеродромах Товариства сприяння обороні України (ТСОУ) чи інших базах. І паперова тяганина, численні зміни у фінансових показниках чинних контрактів дещо відображалися на результатах навчання курсантів», – повідомили у видовому виші.

Тож, незабаром в Чугуєві, де дислокується 203-а навчальна авіаційна бригада ХНУПС, майбутні пілоти ставатимуть на крило у кабінах літаків чи гелікоптерів рідного вишу. Старшокурсники практикуватимуться, як і раніше, у стройових авіачастинах на бойових літах.

ХНУПС створить ескадрилью легкомоторних літаків

Нагадаємо, що цього року вперше курсанти 2-го курсу льотного факультету ХНУПС, які завершили цьогорічну льотну практику, отримали ліцензію приватного пілота, що дає право самостійного керування літаком. Адже віднедавна первинна льотна підготовка курсантів відбувається за сертифікованою Державною авіаційною службою програмою, проходження якої передбачає отримання Ліцензії приватного пілота (Private Pilot License (PPL).



Використані джерела: АрміяInform