ЗСУ повернуть до строю не менше 16 гелікоптерів Мі-24

ЗСУ повернуть до строю не менше 16 гелікоптерів Мі-24

Наступного року Збройні Сили України зможуть підняти в повітря щонайменше чотири ланки бойових гелікоптерів Мі-24 армійської авіації Сухопутних військ, які зараз прикуті до землі через вичерпання ресурсу лопатей несучого гвинта.

Таке завдання визначив Президент України – Верховний Головнокомандувач ЗС України Володимир Зеленський Збройним Силам України на 2021 рік.

— Успішно проведені на «Мотор Січ» льотні випробування лопатей українського виробництва для вертольотів Мі-24 надають впевненості, що це завдання повинно бути виконане, – зазначив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак. — Ми отримали нові можливості для армійської авіації, що дозволять відновити до кінця року шістнадцять, а можливо й більше бойових вертольотів

Нагадаємо, що вчора віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості повідомив, що Україна увійшла в п’ятірку держав світу, які виготовляють лопаті для важких вертольотів – на льотно-випробувальному комплексі ПАТ «Мотор Січ» вперше піднялися у повітря гелікоптери Ми-8 та Ми-24 оснащені українськими лопатями.

фото: О. Бобовніков / facebook