Арктична бригада Північного флоту РФ отримала снігоходи

Арктична бригада Північного флоту РФ отримала снігоходи

В окрему арктичну мотострілецьку бригаду Північного флоту ЗС РФ надійшли нові армійські снігоходи високої прохідності А-1, які застосовуються для розвідувальних і дозорних дій, рейдових та пошуково-рятувальних операцій.

Поповнення бригади новою технікою відбулося в кінці минулого року. Серед іншого частина отримала і шість снігоходів, повідомляє пресслужба Північного флоту, який з 1 січня 2021 року офіційно отримав статус окремого військового округу.

Повідомляється, що снігоходи стоять на озброєнні розвідувальних підрозділів бригади і два роки тому вони брали участь в експериментальному марші протяжністю близько 500 кілометрів по сніговій цілині.

Арктична бригада Північного флоту РФ отримала снігоходи

Зазначається, що всього з'єднання армійського корпусу Північного флоту отримали близько 20 новітніх зразків озброєння, військової і спеціальної техніки. В їх числі арктичні кухні КА-250/30ПМ, хлібопекарні ХПА-500/30ПМ, цистерни для підвозу води ЦВА-10/30ПМ і мобільні комплекси радіозв'язку П-230Т на базі автомобіля «Тигр», що дозволяють забезпечити захищену телефонну, відеоконференцзв'язок і електронне листування на стоянці та в русі.

Читати також:Армія США готується до війни в Арктиці