Через COVID-19 швейцарські призовники почнуть служити строкову онлайн

Через COVID-19 швейцарські призовники почнуть служити строкову онлайн

Через пандемію коронавірусу половина швейцарських призовників у січні проходитимуть базовий військовий вишкіл вдома за допомогою спеціального онлайн-додатку.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на швейцарську телерадіокомпанію SRG.

«Половина з 12 тисяч новобранців, які готуються розпочати службу з 18 січня, почнуть базовий військовий вишкіл вдома з допомогою онлайн-додатку. Таке рішення було ухвалено з метою зменшення ризику поширення COVID-19 в армії», – йдеться у повідомленні.

Використовуючи додаток, новобранці будуть тренуватися вдома шість годин на день протягом трьох тижнів. Також планується тижнева чотиригодинна програма фізичної підготовки.

Після трьох тижнів дистанційного навчання, які враховуватимуться у період служби та оплачуватимуться, ці 6 тисяч призовників доєднаються до своїх колег 8 лютого. Вони повинні будуть пройти тест на коронавірус, а також продемонструвати, що вони засвоїли онлайн-програму. Ті ж, хто не засвоїв, будуть опановувати її на вихідних в казармах.

Нагадаємо, що всі фізично спроможні чоловіки віком від 20 до 34 років тут призиваються на строкову військову або альтернативну цивільну службу, що залежно від визначеної для солдатів спеціалізації триває до п`яти місяців. Далі вони протягом семи-десяти років проходять щорічну тритижневу перепідготовку. До служби на добровільній основі залучаються й жінки.

Читати також:Країна, де воювати вміє кожен