Заступника глави Мінстратегпрому звільнили за п'яну штовханину з поліцією

Заступника глави Мінстратегпрому звільнили за п'яну штовханину з поліцією

Уряд звільнив заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого за неприйнятну поведінку – керування автомобілем у нетверезому стані та конфлікт з поліцією.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Поведінка, яку дозволив собі заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталій Немілостівий, є неприпустимою. Усі мають бути рівними перед законом. Тому ми оперативно звільнили заступника міністра.

Посада в Кабінеті Міністрів України – це не привілей, це перш за все відповідальність перед людьми та країною.

Немілостівий був зупинений співробітниками патрульної поліції, які запідозрили його у водінні автомобіля в нетверезому стані. Судячи з відеозапису, зробленого нагрудною камерою поліцейського, затриманий відмовився оформляти протокол, намагався піти з місця інциденту та навіть влаштував штовханину з патрульними.

«Патрульні скомандували водієві залишатися на місці, однак той не реагував. Натомість почав погрожувати посадою, штовхати патрульних та шарпати за формений одяг. На що патрульні, згідно зі ст. 45 ЗУ «Про Національну поліцію», застосували до громадянина кайданки», штовханину повідомили в Патрульній поліції.

Віцепрем'єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Jлег Уруський назвав поведінку Немілостівого «неприйнятною і такою, що підриває авторитет представника виконавчої влади в очах українського народу».

Немілостівого було призначено у жовтні 2020 року.

Віталій Немілостівий володіє приватною фірмою «Харківський завод транспортного устаткування», що є клоном однойменного державного підприємства, яке фактично знищене та перебуває в списках на виключення з ДК «Укроборонпром», як не перспективне.

Після призначення Немілостівого заступником міністра, ця фірма, за інформацією Харківського антикорупційного центру, почала перемогати в тендерах Укроборонпрому, також вона згадується в досудовому розслідуванні СБУ в кримінальному провадженні №22017220000000147 з 2017 року.

За даними слідчих протягом 2015-16 років пов'язані між собою фірми ТОВ «ПрАТ Харківський завод транспортного устаткування» і ТОВ «Машгідропрівод» на виконання дослідно-конструкторських робіт в рамках договорів з ДП «КБ «Південне» отримали 15 млн грн, які в подальшому перерахували фіктивним фірмам.

Роботи виконувалися, зокрема, державним підприємством «Харківський завод транспортного устаткування», назву якого використовував при реєстрації власного ТОВ Немілостівий

Йдеться про розроблення та виготовлення самохідного шасі для ОТРК «Грім».

Ukrainian Military Pages

За даними слідства у 2004 році частину основних засобів державного ХЗТУ, в період санації підприємства, була передана на відповідальне зберігання в приватній фірмі ХЗТУ.

Зокрема передані технічні паспорти на виробничі приміщення в м.Харків.

У 2018 році була призначена інвентаризація основних засобів державного підприємства. Однак, охорона приватної фірми Немілостівого не пустила інвентаризаційну комісію на територію, що належить державному заводу.