Уряд змінив процедуру призову на строкову військову службу

призов

Уряд підтримав проєкт постанови щодо організації заходів, пов’язаних із підготовкою та проведенням призову на строкову службу та прийняття призовників на службу за контрактом.

Таке рішення Кабінет Міністрів України ухвалив на засіданні 20 січня, повідомляє АрміяInform.

Постановою визначається порядок організації приписки громадян до призовних дільниць, вивчення особистих якостей і підготовки призовників, проведенням призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом та фінансове і матеріальне забезпечення цих заходів.

Зауважимо, що згадані питання регулюються Постановою КМУ №352 від 21 березня 2002 р. «Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом».

Текст схваленого документу наразі відсутній на урядовому порталі.



Нагадаємо, що з 1 листопада 2020 року в Україні більше не існує військових комісаріатів. Крім того, в рамках адміністративної реформи, зменшується кількість районів, а відповідно і районних державних адміністрацій, що організовують роботу призовних комісій.