Судова охорона відмовилась від закупівлі бронежилетів «Оберіг 2» які прострілюються

Судова охорона відмовилась від бронежилетів Оберіг 2  які прострілюються

Служба судової охорони розірвала договір на закупівлю 1000 бронежилетів «Оберіг 2», виробництва компанії «РА.ДА», після того, як вони не витримали обстріл під час випробувань.

Нагадаємо, що Служба судової охорони на відкритих торгах мала придбати 3580 бронежилетів другого класу захисту з очікуваною вартістю 35,3 млн грн. На торги заявились чотири компанії – ТОВ «Матеріалознавство» (MATE™) з бронежилетом «Страж М-ТТ/АПС», ТОВ «НВП «ТЕМП-3000» з «Корсар 1-2», ТОВ «Харківський завод засобів індивідуального захисту» (RAROG™) з бронежилетом Plastoon-C та ПВТП «Акрополіс» з бронежилетом від ТОВ «РА.ДА».

Пропозиції компаній «Матеріалознавство» і НВП «ТЕМП-3000» було відхилено через недоліки в тендерній документації, а з двох компаній, що залишились переможцем обрали ПВТП «Акрополіс», що пропонувала бронежилет «Оберіг 2» виробництва компанії «РА.ДА».

При цьому, на вимогу Державної аудиторської служби, через виявлені недоліки, зокрема невідповідність документів поданих переможцем, торги були відмінені. Проте це рішення було оскаржено ПВТП «Акрополіс» і за результатами розгляду скарги Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України зобов'язала замовника скасувати рішення про відміну тендеру та підписати договір з переможцем.

Судова охорона відмовилась від бронежилетів Оберіг 2  які прострілюються

У результаті, 22 грудня було укладено Договір №228ССО-20 на постачання до 24 грудня 2020 року 3580 бронежилетів «Оберіг 2» за ціною 7905 грн за одиницю (без ПДВ). Загальна вартість контракту (з ПДВ) склала 33 959 800 грн. Водночас того ж дня була підписана додаткова угода, яка зменшила обсяги постачання до 1000 бронежилетів. Загальна вартість контракту зменшилась до 9 486 000 грн. Термін постачання не змінився. Внесення змін обґрунтовано урахуванням фактичного обсягу видатків замовника.

Проте вже 29 грудня сторони дійшли згоди розірвати договір, через те, що товар не відповідає за якістю та характеристиками державним стандартам, технічним вимогам та чинному законодавству України щодо показників якості такого роду та виду товарів на підставі протоколу випробувань від 29.12.2020 № 3573/2020.

Зокрема під час приймально-здавальних випробувань бронежилетів виявилось, що захисні елементи спинної частини бронежилета другого класу захисту «Оберіг 2», виробництва ТОВ «РА.ДА», не витримали обстріл пістолетною кулею калібру 7,62х25 мм зі сталевим нетермозміщеним осереддям у сталевій оболонці, плакованій томпаком, набою 57-Н-134с (пістолет Токарєва (ТТ)).