Військовим обіцяють новинки у речовому забезпеченні

Військовим обіцяють новинки у речовому забезпеченні

У Головному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ обіцяють військовим нові предмети речового забезпечення та апгрейд уже наявних речей.

До слова, два місяці тому, начальника відділу саме цього управління було затримано під час одержання частини хабаря у 400 тис. грн. Полковник за великі гроші підганяв технічні умови для виготовлення військової символіки під конкретних виробників.

То що ж нового з'явиться цього року?

Про це пише кореспондент АрміяInform Дарія Маркевич.

Насамперед військовослужбовцям стане зручніше виконувати бойові завдання – мова йде про бронежилет полегшеного типу. Добре відома всім «плитоноска» незабаром пройде випробовування. Окрім цього, розробляють бойові балістичні шоломи типу Ful та High Cut, спальний мішок та індивідуальний польовий казанок.

Уже цього року розроблять і протестують нові зразки літніх і зимових шкарпеток, а також удосконалять вже наявні – трекінгові.

З’являться серветки особистої гігієни. Їх ще називають «губками». Для бойових підрозділів це добре відомий і незамінний предмет, який виручить у полях, в окопах, на бойових виходах тощо. Дехто застосовує такі серветки навіть для чищення зброї. У військторгах вони коштують від 20 до 100 гривень. Серветки видаватимуть тим військовослужбовцям, які перебувають поза межами розташування військової частини більш як дві доби.

Фахівці Управління розповіли, що працюють над новою полегшеною змішаною бавовняною тканиною, яка матиме поліпшені показники повітропроникності. З неї виготовлятимуть літні польові костюми й бойові сорочки.



Ще серед новинок – предмети для екіпажів бойових машин: утеплювач до вогнезахисного комбінезона, термостійка білизна, вогнезахисні рукавички.

Варто зазначити, що для військовослужбовців корабельного складу Військово-Морських Сил з’явиться нове взуття, також проведуть роботи зі вдосконалення зимових черевиків з високими берцями.

Також незабаром з’являться нові предмети для жінок: демісезонний плащ, повсякденна зимова шапка й натільна білизна.

Крім того, для військових медиків з’явиться новий спеціальний одяг. Також спецодяг розроблять і для військовослужбовців, зайнятих на роботах у продовольчій службі.

І насамкінець щодо новинок у військових одностроях – вихованці військових ліцеїв незабаром матимуть нову повсякденну та церемоніальну військову форму. А особовий склад Зразково-показового оркестру ЗСУ виступатиме у новій концертній формі.