Жінкам в армії США дозволять фарбувати губи і нігті

Жінкам в армії США дозволять фарбувати губи і нігті

Жінкам, які служать в американській армії, дозволять прибирати волосся в довгі хвости, робити короткі зачіски, носити сережки, а також фарбувати губи і нігті.

Відповідні зміни будуть внесені у вимоги до зовнішнього вигляду на підставі рекомендацій спеціальних комісій, повідомляє The Hill.

«Це один із способів, з яким ми працюємо над покращенням життя наших солдатів, наших військ, що ставлять людей на перше місце, розуміючи їхні проблеми, роблячи заходи, коли це необхідно, і підтримуючи їх вищий ступінь готовності», – наводяться слова генерал-лейтенанта Гері Бріто.

За його словами, політика армії повинна підтримувати інклюзивність і рівність.

Нагадаємо, що у Збройних Силах України служать та працюють понад 58 000 жінок, при цьому військовослужбовцям-жінкам надано доступ до всіх військово-облікових спеціальностей, зокрема й бойових, на рівних засадах із чоловіками.

Водночас ексзаступник секретаря РНБО генерал-майор Сергій Кривонос висловився категорично проти того, щоб жінки служили у бойових підрозділах, адже, за його словами, жінка, якою б вона не була, не зможе потягнути пораненого товариша, не зможе його транспортувати, не зможе нести надвеликі навантаження.