Російська БМП-3М отримала панорамний приціл

Російська БМП-3М отримала панорамний приціл

Оновлений варіант російської бойової машини піхоти БМП-3М отримала панорамний приціл, що замінив прилад спостереження командира ТКН-АИ з активно-імпульсним підсвічуванням.

Як повідомляє інформагенція «Вестник Мордовии», прилад має два канали: телевізійний і тепловізійний, два поля зору – широке і вузьке, а також можливість електронного збільшення. Максимальна дальність виявлення цілі типу «танк» в нічних умовах може досягати 5000 метрів.

Новий приціл має ряд переваг, наприклад дозволяє більш ефективно вести круговий огляд місцевості. Крім цілевказівок навіднику-оператору, тепер у командира БМП з'явилася можливість самостійно вести вогонь зі штатного озброєння як в денний, так і в нічний час доби.

Панорамні приціли вже застосовуються на російських танках Т-90М, Т-14 «Армата», бойових машинах вогневої підтримки «Термінатор», бойових машинах десанту БМД-4М, а також модернізованих БМП-2М з бойовим модулем «Бережок».

Раніше БМП-3М почали оснащувати сучасними багатоканальними прицілами навідника-оператора «Содема» з лазерним далекоміром, тепловізором і стабілізацією в двох площинах і автоматом супроводу цілі.

Російська БМП-3М отримала панорамний приціл

Крім поліпшення характеристик прицільного комплексу у БМП-3М також була підвищена захищеність, на корпусі і башті змонтовані додаткові броньовані екрани і протикумулятивні решітки. Попри збільшену масу можливість форсування водних перешкод на плаву збереглася.