Черкаський «Фотоприлад» має величезний експортний потенціал – Юрій Гусєв

Черкаський Фотоприлад має величезний експортний потенціал – Юрій Гусєв

Черкаському НВК «Фотоприлад», що виробляє оптико-електронні прилади, керівництво Укроборонпрому пообіцяло поглиблення співпраці з Міноборони та спецекспортерами.

Науково-виробничий комплекс «Фотоприлад» з робочим візитом відвідав генеральний директор ДК «Укроборонпром», про що повідомляє пресслужба концерну.

Юрій Гусєв разом зі своїм першим заступником Романом Бондарем оглянули роботу складального, оптичного та механічного виробництва, випробувальної станції та центрального конструкторського бюро (ЦКБ) «Сокіл».

«Ми розглянули виробничу стратегію та ознайомилися з продукцією заводу. Без сумнівів, підприємство має великий потенціал для подальшого розвитку. З керівництвом заводу обговорено поточні виклики та проблеми. У найкоротші терміни ми сфокусуємося на співпраці з Міноборони України та посилимо координацію зі спецекспортерами», – зазначив Гусєв.

Нагадаємо, що раніше Ukrainian Military Pages писали про таку продукцію НВК «Фотоприлад» як коліматорний приціл ПК-1М, окуляри нічного бачення ОНБ-300 та підвісний оптико-електронний модуль ПМ-ЛКТ для гелікоптерів, призначений для пошуку, виявлення, розпізнавання цілей, вибору і запуску керованої ракети та формування лазерного поля керування для наведення оператором ракети на ціль.

Нагадаємо, що в 1996 році черкаський «Фотоприлад» виграв тендер на виготовлення прицільних комплексів для 320 танків Т-80УД для збройних сил Пакистану і отримав контракт на суму 4,5 млн доларів. У 2002 році НВК «Фотоприлад» отримав $3,5-мільйонний контракт на поставку оптичних приладів для ремонту прицільних комплексів цих танків.