Турецький полімерний пістолет SAR9X Platinum

Турецький полімерний пістолет SAR9X Platinum

Компанія Sarsilmaz Arms – найбільший виробник стрілецької зброї в Туреччині, представила оновлений пістолет SAR9X Platinum, перша версія якого вийшла 2018 році і отримала чудові відгуки від споживачів. Кількасот пістолетів купила й Україна.

Sarsilmaz була заснована в 1880 році, і наразі виробляє більшість зброї для турецьких військових. Також стрілецька зброя виробництва Sarsilmaz експортується до 55 країн світу, зокрема під брендом SAR USA її продукція продається у США.

У число екслуатантів входить і України – наприкінці 2020 року, Укрспецекспорт імпортував 250 полімерних пістолетів Sarsilmaz SAR 9 калібру 9х19 мм загальною вартістю 104 680 доларів.



SAR9X Platinum – це пістолет під набій 9 мм на полімерній рамці з 4,4-дюймовим стволом та кожухом-затвором з наскрізними віконцями для вентиляції. Дульний зріз дещо виступає назовні, тому його нарізи захищені східчастою фаскою. Зазвичай таке можна побачити лише на преміальних пістолетах.

Турецький полімерний пістолет SAR9X Platinum Амбідекстральний запобіжник та затворна затримка натискаються без зміни хвату.

Довжина пістолета складає 193 мм, висота – 139 мм, ширина – 35 мм, а важить він 779г. Зусилля спуску – 2,26 кг. Серед сучасних «фішок» пістолета – червоний індикатор взводу на спусковому гачку, додатковий запобіжник в стилі Glock, платформа для оптичного прицілу та підствольна рейка Пікатінні.

Турецький полімерний пістолет SAR9X Platinum Пістолет дуже надійно сидить у руці.

Пістолет поставляється з трьома накладками на задню поверхню рамки пістолета, і завдяки виступу «хвіст бобра», пістолет дуже зручно сидить в руці. З 20 ярдів (18 метрів) групи влучень легко уміщаються в 1 дюйм (2,54 см).



В комплект поставки також входить полімерний кейс на замку, два магазини на 17 та 19 набоїв, кобура з кайдексу, тримач магазинів, підствольний ліхтар та лоадер для магазинів.

MSRP: $442.

Турецький полімерний пістолет SAR9X Platinum Турецький полімерний пістолет SAR9X Platinum.




Використані джерела: zbroya.info