Черговий фейспалм від Міноборони: Корабельний Мі-2

Черговий фейспалм від Міноборони: Корабельний Мі-2

Міноборони замовило ПАТ «Мотор Січ» розробку корабельного гелікоптера на базі радянського Мі-2 для розміщення на нових корветах ВМС, що будуватимуться за турецьким проєктом.

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на заступника міністра оборони України Олександра Миронюка.

Повідомляється, що гелікоптер розроблятимуть у пошуково-рятувальній та протичовновій версіях. Для цього старий Ми-2 буде оснащений додатковим обладнанням та механізмами складання лопатей, а також пройде ремоторизацію та оновлення за принципом Мі-2МСБ.

«Розробка вертольоту на базі глибокої модернізації Мі-2 із тотальною цифровізацією всіх систем, буде розбита на декілька етапів. На першому, який має завершитися вже у цьому році, очікується отримання першої машини у вигляді вертольоту берегового базування. До 2023 року – створення вертольоту для корвета, що передбачає встановлення механізму складання лопатей, щоб він зміг розміститися у ангарі корабля. Передбачається його виконання у двох версіях – пошуково-рятувальній та протичовновій», – повідомив Олександр Миронюк.

Стандартно корвети типу Ada оснащуються американським гелікоптером Seahawk, який виконує функції пошукового, транспортного та рятувального гелікоптера, а також може виконувати протичовнові функції завдяки РЛС, ГАС, ракетному та торпедному озброєнню.

Черговий фейспалм від Міноборони: Корабельний Мі-2

Варто зазначити, що наразі відсутня інформація про проведення Міноборони України конкурсу щодо вибору корабельного гелікоптера. Також викликає сумніви здатність гелікоптеру на основі Ми-2 ефективного виконувати функції палубного протичовнового гелікоптера.