Компанія True Velocity поставила армії США 625 тисяч набоїв з композитними гільзами

Компанія True Velocity поставила армії США 625 тис перспективних набоїв з композитними гільзами

Американська компанія True Velocity поставила армії США 625 тисяч нових 6,8 мм набоїв з полімерною гільзою, що можуть замінити на озброєнні стандартний набій 5,56 х 45 мм.

Про це повідомляє інформаційний портал Zbroya Info.

Нагадаємо, що новий набій 6,8 мм з полімерною гільзою розроблений у співпраці з General Dynamics Ordnance and Tactical Systems, компанія True Velocity презентувала влітку 2020 року в рамках виставки SHOT Show 2020. Набій був створений в рамках роботи над програмою армії США по заміні кулемета FN M249 SAW та карабіну M4/M4A1, що має назву «Зброя відділення наступного покоління» – Next Generation Squad Weapon (NGSW).

На презентації наголошувалось, що новий набій важить на 30% менше, має кращу влучність, знижену передачу тепла на компоненти зброї та є на 100% перероблюваним.

True Velocity поставила армії США 625 тис набоїв з композитними гільзами

Новий набій калібру 6,8 мм планують тестувати протягом усього року в різноманітних умовах, перш ніж буде прийнято рішення щодо взяття його на озброєння.

Потужності компанії True Velocity дозволяють вироблять 27 млн набоїв щороку.

«Ми з нетерпінням очікуємо продовження процесу розгляду і намагаємось перевершувати очкування армії наскільки це можливо. Наші набої не лише забезпечать нашим солдатам перевагу на полі бою, але й збережуть мільйони доларів Міністерства оборони на логістиці», – заявив генеральний директор компанії Кевін Боскамп.