У Вінниці готуватимуть офіцерів запасу за профілем бойового застосування безпілотників

У Вінниці готуватимуть офіцерів запасу за профілем бойового застосування безпілотників

У Вінницькому національному технічному університеті невдовзі почнуть готувати офіцерів запасу за фахом «Бойове застосування військових частин і підрозділів безпілотних авіаційних комплексів оперативно-тактичного, оперативного, стратегічного класів».

Про це повідомляє інформармаційна агенція «АрміяInform».

Катедра військової підготовки цього вишу вже багато років готує офіцерів запасу для радіотехнічних військ, частин і підрозділів зв’язку та радіотехнічного забезпечення авіації, а також автомобільних частин й підрозділів. Та минулого року ВНТУ отримав необхідні дозволи й ліцензію для підготовки фахівців БпЛА.

Як розповів завідувач катедри, заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор, полковник запасу Андрій Поляков, для опанування нового фаху на катедрі було підготовлено симуляційний клас, а університет закупив два безпілотні авіаційні комплекси [конструктори], на яких слухачі отримуватимуть практичні навички. Ті з них, хто прийме рішення пов’язати свою долю зі службою в українському війську, у військових частинах вже командуватимуть операторами БПЛА, а точніше – підрозділами відповідного напрямку.

У Вінниці готуватимуть офіцерів запасу за профілем бойового застосування безпілотників

— За сприяння командувача Повітряних Сил Сергія Дроздова ми досягли певних домовленостей і невдовзі наші викладачі вирушать на підготовку до Національного авіаційного університету, де поглиблено вивчатимуть цю справу й отримають допуски до викладацької та інструкторської роботи, – розповідає досвідчений педагог. – У Міністерстві оборони наразі розглядаються вже останні нюанси щодо підготовки на нашій базі фахівців БпЛА. Та, поки документи знаходяться на розгляді, ми не гаємо часу. З обласними головними управлінням СБУ та Національної поліції вже погоджено зони польотів безпілотних літальних апаратів. Тож, щойно рішення на найвищому рівні буде прийнято, ми розпочнемо підготовку слухачів.

У Вінниці готуватимуть офіцерів запасу за профілем бойового застосування безпілотників

За словами Андрія Полякова, перший набір курсантів за цією спеціальністю відбудеться цього літа, планується набрати 25 хлопців та дівчат, які у своїх вишах у різних областях України вже здобули або здобувають вищу освіту й ступінь бакалавра та бажають протягом двох років вивчати військову справу. Наразі охочих уже є набагато більше – десятки студентів телефонують, запитуючи, як можна вступити до катедри саме на цю спеціальність.