ХКБМ працює над протитанковою версією «Дозор-Б»

ХКБМ працює над протитанковою версією Дозор-Б

ДП «Харківське конструкторське бюро машинобудування» (ХКБМ) розробляє «протитанкову» версію тактичної колісної бойової машини «Дозор-Б», яка ще й плаватиме.

Основне озброєння самохідного ПТРК на базі «Дозор-Б» – керовані ракети типу РК-2С (тандемно-кумулятивні) та РК-2ОФ (уламково-фугасні) аналогічні ПТРК «Стугна», повідомляє Український мілітарний портал.

СПТРК «Дозор-Б» матиме спарену пускову установку для протитанкових керованих ракет, з прицільним комплексом. Схожа конструкція реалізована у бойовому модулі «Амулет» від ДККБ «Луч», чи бере останнє участь у розробці – не відомо. Возимий боєкомплект протитанкових ракет, що розміщуються у двох барабанах складає 10 одиниць.

ХКБМ працює над протитанковою версією Дозор-Б Модель протитанкового ракетного комплексу на базі «Дозор-Б» Стопкадр з відео «Сьогодні.Новини»

Оскільки «Дозор-Б» для початку закупівель Міністерством оборони має плавати, на ХКБМ одразу опрацьовують протитанкову версію з цією можливістю. Для цього машина дообладнується боковими поплавками, розміщеними під боковими дверима та за задніми колесами, також там заплановано встановлення гребних гвинтів.

Нагадаємо, що Міноборони замовило ХКБМ 77 БТР-4Е і машин на його базі.