У Міноборони розкрадали гроші на закупівлях білизни

Посадовці Міноборони розікрали гроші на закупівлях білизни для солдатів

Службові особи Міноборони потрапили у поле зору ДБР та прокуратури за підозрою у злочиній змові з приватними компаніями щодо розкрадання коштів на закупівлях білизни для солдатів.

Про що стало відомо з рішення Печерського суду про продовження слідства за цими фактами до липня 2021 року, повідомляють Наші гроші.

За даними досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42019110350000123 від 31.07.2019, посадовці Міністерства борони, підозрюються у розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах під час закупівлі спідньої білизни для солдатів у 2017-2018 роках.

Повідомляється, що в ході розслідування встановлено, що службові особи Міністерства оборони України, підприємств «Трикотажна фабрика «Роза», «Торговий дім «Промінь» та «Імпекс Сток» змовившись розкрадали та привласнювали державні кошти в особливо великих розмірах. А саме у період з 2017 по 2018 роки «Імпекс Сток» отримувало від Міністерства оборони державні гроші, які легалізовувало за допомогою цих підконтрольних та схемних суб'єктів господарювання, і передавало службовим особам Міноборони.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Третього слідчого відділу Територіального управління ДБР під процесуальним керівництвом військової прокуратури Київського гарнізону.

Нагадаємо, що 12 листопада 2020 року, під час отримання частини хабара в 400 000 грн, було затримано начальника відділу Головного управління розвитку речового майна Збройних Сил України полковника Ігоря Непоту, який вимагав та отримував хабарі за зміну технічних умов на виготовлення елементів військової форми під конкретних виробників.