ДБР провело обшуки в Командуванні Медичних сил ЗСУ

ДБР провело обшуки в Командуванні Медичних сил ЗСУ

ДБР 16 лютого провело обшуки в Командуванні Медичних сил ЗСУ та компанії «Мед Ексім» в рамках розслідування закупівлі апаратів ШВЛ, які, на думку слідства, насправді ними не є.

За даними джерел Цензор.НЕТ, предметом справи є закупівля у компанії «Мед Ексім» у 2020 році апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) на 11 мільйонів гривень, які були поставлені до військово-медичних центрів Збройних Сил України.

Підставою для відкриття кримінального провадження в листопаді 2020 року стало листування між керівниками військово-медичних центрів і генерал-майором Ігорем Хоменком, про нібито невідповідність поставленої техніки своїм завданням. Слідчі Державного бюро розслідувань підозрюють, що поставлена техніка є не апаратами ШВЛ, а обладнанням для анестезії.

Наразі Експертний центр МВС вивчає документи, вилучені під час обшуків, і готує свій висновок про поставлену техніку та технічні умови тендера. Вочевидь, слідство розраховує вийти на підозру колишньому командувачу Медичних сил Ігорю Хоменку.

Нагадаємо, що за «продаж перемоги» у відкритих торгах на поставку медичних масок українським військовим, у серпні було затримано начальника управління медичного постачання Командування Медичних сил ЗС України полковника медичної служби Віталія Фурдика.