Китай випробовує літаючий радар на основі Ан-24

Китай випробовує літаючий радар на основі Ан-24

Згідно з інформацією китайських ЗМІ, літак KJ-600, розроблений для оснащення авіаносця нового покоління, зробив випробувальний політ з радаром, який, нібито, може виявляти американські літаки-невидимки.

«Випробувальний політ відбувся вранці 27 січня в Сіані. Це було ще одне випробування перед початком експлуатації літака», – цитуються слова неназваного чиновника ВМС НВАК.

KJ-600 вперше злетів у серпні 2020 року, через два роки після того, як китайські ЗМІ повідомили про розробку літака. «Літак оснащений великим радаром з активною електронною системою сканування (AESA), який допомагає виявляти малопомітні винищувачі, такі як американські F-22 і F-35», – додав чиновник.

Військовий експерт Сон Чунг з Гонконгу сказав, що KJ-600 надасть переваги китайським військовим – з KJ-600 значно покращиться ситуаційна обізнаність авіаносної групи та збільшиться дальність виявлення загроз.

Після завершення випробувань та офіційного прийняття на озброєння літака ДРЛВ KJ-600 Китай стане третьою країною, що володіє палубним літаком далекого виявлення після військово-морських сил США та Франції.

Китай випробовує літаючий радар на основі Ан-24

За габаритами і характеристиками літак нагадує транспортний літак з турбогвинтовим двигуном Xian Y-7, і, швидше за все, побудований на його базі. Відомо, що в китайському військово-морському авіаційному університеті створено навчальний полк Y-7, в якому відпрацьовуються типові маневри для приземлення на авіаносець. Очікується, що літак буде використовуватися на третьому китайському авіаносці, що базується в даний час в Шанхаї. На відміну від авіаносців Liaoning і Shandong, які використовують трамплін для зльоту, новий авіаносець буде оснащений електромагнітною катапультою.

Xian Y-7 – ліцензійна копія радянського Ан-24. Пізніше з'явилася також військово-транспортна модифікація, отримана шляхом реверсного інжинірингу Ан-26. Випускався на Сіаньскій авіазаводі. Перший китайський транспортний Ан-24, який отримав індекс Y-7, піднявся в небо 25 грудня 1970 року. Серійне виробництво літаків затрималося до 1977 року, а поставки почалися тільки в 1984 році.




Використані джерела: Крылья