ЗСУ отримають озброєння на 10 млрд гривень

Міноборони замовило 75 бронетранспортерів БТР-4Е

Завдяки виконанню державного оборонного замовлення попереднього року, у 2021-му році очікується постачання військової продукції на суму понад 10 мільярдів гривень.

Як повідомив міністр оборони Андрій Таран, укладені в 2020-му році контракти дозволяють Збройним Силам України отримати цього року 10 млн штук боєприпасів, 3300 ракетно-артилерійських систем, 2700 приладів розвідки та спостереження, понад 320 автомобілів, більше 60 бронетранспортерів та броньованих машин, близько чотирьох десятків безпілотних авіаційних комплексів, а також шість літаків.

За його словами, планування заходів із закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення відбувалося ще у 2020-му році за діючим на той час законодавством. Процедури закупівлі за діючими контрактами продовжуються відповідно до попереднього законодавства. Наразі йде процес формування нормативно-правової бази для забезпечення виконання норм нового закону «Про оборонні закупівлі» та здійснюється перехід на планування заходів та бюджету.

Нагадаємо, що наприкінці 2020-року Міноборони замовило ХКБМ 76 бронетранспортерів БТР-4 та одну РЕМ-4РМ, також відомо про замовлення першого дивізіонного комплекту протикорабельного комплексу «Нептун», яким мають озброїти новосформований 65-й окремий береговий ракетний дивізіон ВМС ЗС України.