Міністерство оборони визначило розміри грошового забезпечення на 2021 рік

Автор: Андрій Шинко
гроші

Міністерство оборони України визначило розміри премій та надбавок для виплати грошового забезпечення у 2021 році – для 99% військовослужбовців цього року нічого не зміниться.

Відповідне рішення міністра оборони №248/612 від 27.01.2020 доведено до військових частин Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту.

Більше на 168 гривень отримуватимуть лише військовослужбовці Сил спеціальних операцій – для них, через збільшення прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня, зросте надбавка за службу в ССО з 2102 грн до 2270 грн (для тих хто отримує 100%).

Посадові оклади та оклади за звання не змінилися, що очікувано, адже вони регулюються урядовою постановою №704-2017р., де наразі визначені у фіксованому розмірі в прив'язці до прожиткового мінімуму 2018 року (1762 грн) та не підлягають коригуванню.

Не змінилися розмір щомісячних премій, а також премії та надбавки за особливості проходження служби окремими категоріями військовослужбовців, які визначені додатками №1-2 до телеграми та повністю повторюють торішні, що можна особисто порівняти тут.

Також традиційно міністр оборони розпорядився не виплачувати до окремого розпорядження матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань. Така заборона вводиться щороку до набуття чинності наказу про бюджетну політику де визначають порядок її виплати.

Нагадаємо, що останній раз грошове забезпечення військовим підвищували у січні 2019 року, тоді, через підвищення надбавки за особливості проходження служби з 10 до 65%, загальний розмір місячного грошового забезпечення у середньому зріс на 30%.

грошове забезпечення грошове забезпечення грошове забезпечення грошове забезпечення грошове забезпечення грошове забезпечення грошове забезпечення