З «Кузні на Рибальському» примусово стягнули 792 тис. грн штрафу за зрив контракту в інтересах ВМСУ

Автор: Ганна Марко
З Кузні на Рибальському примусово стягнули 792 тисяч штрафу за зрив контракту в інтересах ВМСУ

Державні виконавці примусово стягнули з ПрАТ «Кузня на Рибальському» 792 тисяч гривень штрафу, на користь Міністерства оборони, за не виконання контракту в інтересах ВМСУ.

Штрафні санкції було накладено Господарським судом м. Києва в липні 2020 року за позовом військової прокуратури Центрального регіону України, за непоставку ВМС двох одиниць продукції спеціального призначення за держконтрактом № 403/1/17/81 від 24.11.2017 .

У лютому 2021 року стягнуті кошти перераховані на рахунки Міністерства оборони України.

Нагадаємо, що завод в інтересах ВМС України наразі будує восьмий бронекатер проєкту 58155, шифр «МБАК», три десантні катери пр. 58503, «Кентавр-ЛК» два з яких проходять випробування та усунення недоліків, третій, закладений 8.02.2019 будується, а також середній розвідувальний корабель, який добудовується в Одесі.

З Кузні на Рибальському примусово стягнули 792 тисяч штрафу за зрив контракту в інтересах ВМСУ На фото десантно-штурмові катери типу «Кентавр-ЛК»

Минулого місяця Міністерство оборони повідомило, що також готує судовий позов до ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» через невчасне виготовлення та поставку середнього розвідувального корабля «Сімферополь» проєкту «Лагуна».


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію