В Україні з'являться спецпризначенці інженерних військ

В Україні з'являться спецпризначенці інженерних військ

До штату інженерної бригади ЗС України введуть загін штурму та розгородження, що забезпечуватиме наступ військ. В РФ подібні підрозділи з'явилися після 2014 року.

Під час фахового збору інженерних військ, що відбувся на Хмельниччині, продемонстрували дії з забезпечення наступу військ, поки що позаштатного, загону штурму та розгородження, про що повідомила інформаційна агенція Міністерства оборони «АрміяInform».

За словами начальника інженерних військ – начальника управління інженерних військ Командування Сил підтримки ЗС України полковника Олександра Яковця, такий загін вже найближчим часом введуть до штату бригади.

Ми практично відпрацювали варіанти дій груп штурму і розгородження у веденні наступу загальновійськовими підрозділами. Є кілька таких варіантів. Сьогодні продемонстрували один із них, обговорили плюси і мінуси. Була досить жвава й аргументована професійна дискусія.
В Україні з'являться спецпризначенці інженерних військ В Україні з'являться спецпризначенці інженерних військ

В 2014 році перший подібний підрозділ – батальйон штурму і розгородження – сформували в інженерно-саперної бригаді центрального підпорядкування ЗС Російської Федерації. Протягом 2017 року в інженерних бригадах округів були створені штурмові роти, а в інженерно-саперних полках армій – штурмові взводи. Всього створено десять інженерних підрозділів штурму і розгородження.

Штурмові підрозділи діють в передових порядках військ для забезпечення проходження завалів, мінних полів, укріпрайонів, безперешкодного просування загальновійськових підрозділів урбанізованою місцевостю. Російських штурмовиків забезпечують спеціальним захисним екіпіруванням – модульним загальновійськовим комплектом розмінування ОВР-ЗШ. Загальна вага спорядження від 6 до 25 кг.

батальйон штурму і розгородження батальйон штурму і розгородження