Призвані на збори командири рот і взводів територіальної оборони навчаються на Львівщині

Автор: Андрій Шинко
Призвані на збори командир рот і взводів територіальної оборони навчаються на Львівщині

У Національній академії сухопутних військ розпочалися навчальні збори з офіцерами – резервістами та військовозобов’язаними 120, 121, 122, 123 та 124-ї окремих бригад територіальної оборони оперативного командування «Південь».

Відповідно до Планів призову резервістів та військовозобов’язаних на навчальні збори у 2021 році на навчальні збори призвано понад 100 офіцерів запасу взводної та ротної ланки, повідомляє Головне управління персоналу (J1) ГШ ЗС України.

Повідомляється, що програма підготовки офіцерів тероборони спрямована на формування у них умінь та навичок з планування бою, його всебічного забезпечення, управління підрозділом та вогнем у ході бою, застосування стрілецьких підрозділів ТрО в основних видах бою (тактичних дій). Крім того, офіцери мають удосконалити свої вміння у стрільбі з різних видів штатного стрілецького озброєння та наданні долікарської допомоги при пораненнях і травмах.

Особлива увага у підготовці офіцерів підрозділів територіальної оборони приділятиметься формуванню навичок в управлінні підрозділом під час:

  • обладнання контрольного пункту (блок-поста), організації системи оборони та ведення бою;
  • охорони важливих об’єктів та комунікацій;
  • боротьби з диверсійно-розвідувальними силами та незаконними збройними формуваннями;
  • ведення оборонного бою в населеному пункті.

Зауважимо, що штатна структура бригад територіальної оборони базується на штатах радянських мотопіхотних бригад на автомобілях, які також в мирний час були кадровані та мали розгортатися на воєнний час. Бригади складаються з 6 батальйонів та окремих підрозділів (рота вогневої підтримки, рота контрдиверсійної боротьби, мінометна батарея, інженерно-саперна рота, рота матеріального забезпечення, комендантська рота та ін.).