Польща презентувала систему ППО і ПРО ближньої дії (ВІДЕО)

Польська PIT-RADWAR презентувала систему ППО і ПРО ближньої дії

Польська компанія PIT-RADWAR S.A. представила концепцію модульної, масштабованої, комплексної самохідної системи протиповітряної та протиракетної оборони ближньої дії.

PIT-RADWAR, яка належить Polska Grupa Zbrojeniowa, оприлюднила відеопрезентацію системи, повідомляє польський мілітарний портал Defence 24.

Система складається з 35-мм автоматичних гармат на самохідних установках, що використовують шасі вантажівки Jelcz P662D.43 6x6 та колісні бронетранспортери Rosomak, зенітних ракетних комплексів Poprad та радіолокаційних станцій Bystr» та Soła.

ЗРК Popra», що включений у презентовану систему, озброєний чотирма ракетами Grom і Piorun, останні здатні вражати цілі на відстанях до 6,5 км і до 4 км по висоті.

Польська PIT-RADWAR презентувала систему ППО і ПРО ближньої дії Польська PIT-RADWAR презентувала систему ППО і ПРО ближньої дії

Для управління змішаною батареєю, оснащеною 35-мм артилерійськими установками та пусковими ЗРК Poprad використовується станція управління вогнем WG-35.

Польська PIT-RADWAR презентувала систему ППО і ПРО ближньої дії

Нагадаємо, що PIT-RADWAR S.A. у складі концорціуму PGZ-PILICA, також брала участь у розробці зенітних ракетно-артилерійських систем (PSR-A) Pilica. Перші шість батарей ЗРАК Pilica польська армія отримала в грудні 2020 року.