Офіцер терцентру, якого спіймали на хабарі в $900, тікаючи збив поліцейського автівкою

Офіцер терцентру, якого спіймали на хабарі в $900, тікаючі збив поліцейського

Дев'ятсот доларів за оформлення учасника АТО на контрактну службу у потрібну частину вимагав офіцер територіального центру, а за розголошення погрожував фізичною розправою.

Про це повідомляє інформаційна агенція Міністерства оборони «АрміяInform».

Хабарником виявився 30-річний старший лейтенант Старокостянтинівського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Гроші офіцер вимагав за сприяння у призові на контракт в одну з військових частин Старокостянтинівського гарнізону. У разі відмови чи розголошення інформації офіцер погрожував кандидату відправкою до однієї з бригад Сухопутних військ, яка виконує бойові завдання в ООС, а також фізичною розправою над ним.

У процесі передачі коштів старший лейтенант збагнув, що потрапив у пастку та спробував втекти з місця події на власному авто Volvo, при цьому збив поліцейського, який був у формі.

Підозрюваному інкримінують дві статті Кримінального кодексу: 368-му — «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою», та 348-му — «Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця» (позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі).

Фото Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону