«Спец-Техно-Сервіс» поставить ХАЗ гусениці для МТ-ЛБ

Автор: Олексій Махно
Спец-Техно-Сервіс поставить ХАЗ гусениці для МТ-ЛБ

Компанія «Спец-Техно-Сервіс» запропонувавши найбільшу ціну виграла тендер Харківського автомобільного заводу на поставку 34 комплектів гусениць для тягачів МТ-ЛБ.

Відповідний контракт був підписаний 17 березня. Вартість 34 комплектів гусеничних стрічок 8.34.002 для легких багатоцільових транспортерів-тягачів МТ-ЛБ склала 16,1 млн грн (з ПДВ).

У торгах Харківського автомобільного заводу, що є учасником Державного концерну «Укроборонпром», взяли участь три учасники: ТОВ «Спец-Техно-Сервіс».

Спец-Техно-Сервіс поставить ХАЗ гусениці для МТ-ЛБ

Найдешевшу пропозицію у 10 479 000 грн (без ПДВ) від НВП «Актив Спец Пром» конкурсний комітет відхилив через перебування підприємства на стадії освоєння серійного виробництва. За інформацією 932-го військового представництва (ВП), станом на 25 лютого 2021 року виготовлений один комплект гусениць проходить кваліфікаційні випробування пробігом 1000 км.

Водночас 932 ВП підтвердило наявність у підприємства відповідної конструкторської та технологічної документації, виробничих потужностей та кваліфікованого персоналу. Також зазначено, що виробництво не залежить від імпорту обладнання та комплектуючих.

Дорожчу лише на 1000 грн пропозицію ТОВ «Укпромзапчастина» відхилили через невідповідність у документації: замалий оборот підприємства у фінансовій звітності, невідповідність фізичної та юридичної адреси та інше.

В результаті переможцем було визнано третього учасника – ТОВ «Спец-Техно-Сервіс», яке запропонувало ціну в 13 800 600 грн (без ПДВ).

ТОВ «Спец-Техно-Сервіс» зареєстровано 30 січня 2020 року з уставним капіталом в 10 000 грн громадянином України Євгеном Єремєєвим, що володіє 100% часткою статутного капіталу..

У протоколі визнання переможцем зазначено, що компанія погодилась на зменшення суми пропозиції, а також надала сертифікати якості та довідки щодо виробника та країни походження матеріалу з якого виготовлені компоненти гусениці.

Термін виконання контракту до кінця 2021 року.

Нагадаємо, що ДП«Харківський автомобільний завод» у грудні 2014 року на замовлення Міноборони було виготовлено 62 поворотні кулеметні платформи для встановлення кулемета ДШКМ на МТ-ЛБ, які було поставлено 14-й окремій механізованій бригаді. Через те, що платформи виготовили до затвердження технічної документації, і без броньового захисту, всі їх довелось переробляти вже у військах. Детально про це Ukrainian Military Pages писали тут »»

створення поворотної платформи з 12,7-мм кулеметом ДШКМ та бронезахистом кулеметника для МТ-ЛБ 14-ї механізованої бригади