Три нові бригади і шість батальйонів територіальної оборони сформують у Польщі

Автор: Андрій Шинко
Три нові бригади і шість батальйони тероборони сформують у Польщі

У Силах територіальної оборони Республіка Польща створюють три нові бригади та шість батальйонів. Ще дві бригади мають сформувати наступного року.

Відповідне рішення у четвер підписав глава Міністерства національної оборони Маріуш Блащак в Командуванні Силами територіальної оборони у Зегже, що у Мазовецькому воєводстві, повідомляє польський мілітарний портал Defence24.

Будуть сформовані 18-а столична бригада у Варшаві, 19-а Надбужанська бригада у Холмі та 20-а Перемишльська бригада у Перемишлі. У вже наявних бригадах будуть сформовані нові легкі піхотні батальйони в Краснику, Елці, Ліманові, Кросно-Оджанському та Ополі. У Помехувеку та Зегже буде сформований батальйон управління.

Три нові бригади і шість батальйони тероборони сформують у Польщі

Глава Міністерства національної оборони розповів, що Сили територіальної оборони розвиваються і збільшуються. Він нагадав, що коли обійняв посаду в січні 2018 року, у теробороні було 7 тисяч солдатів, а в грудні минулого року їх було вже 27 тисяч. Він наголосив, що багато хто вступив в оперативні війська.



«Наразі існує 15 бригад тероборони, зрештою, до кінця наступного року їх буде 18. Для Підкарпатського, Люблінського та Мазовецького воєводств», – сказав Блащак.

За словами командувача тероборони влітку чисельність Сил ТрО досягне 30 тисяч осіб.

Сили польської територіальної оборони переважно складаються з добровольців. З наявних на сьогодні 28 тисяч осіб, професійних військових – 3700, які зайняті організацією підготовки.

Для порівняння – основу військ територіальної оборони України складають 25 бригад, що нараховують 580 кадрових військових, 8000 добровольців резервістів-контрактників і близько 70 тисяч військовозобов'язаних, яких у разі необхідності примусово мобілізуватимуть.

Водночас за словами командувача територіальної оборони Командування Сухопутних військ ЗС України генерал-майора Анатолія Баргилевича, чисельність постійного складу української тероборони невдовзі збільшать. Так у бригаді нараховуватиметься 320 осіб, а загалом чисельність кадрових військових у теробороні складатиме близько 10 тисяч осіб.