В ЗСУ з'являться мобільні групи викладачів англійської

Автор: Андрій Шинко
В ЗСУ з'являться мобільні групи викладачів англійської

На сьогодні армійські центри мовної підготовки можуть навчати 800 осіб на рік. Цього замало, тому цифру подвоять, а до військових частин направлять мобільні бригади викладачів.

Про це кореспондентові АрміяInform розповів директор Департаменту військової освіти і науки Міністерства оборони України Володимир Мірненко.

За його словами, створити мобільні групи викладачів англійської мови, які навчатимуть військових у місцях служби, запропонували американські партнери.

Він нагадав, що робоча група Міноборони та Генерального штабу розробила Дорожню карту вдосконалення мовної підготовки у ЗС України на 2021-2025 роки. Серед іншого документ передбачає відведення в системі індивідуальної підготовки 4 годин на тиждень для вивчення іноземної мови. Також планується створити центри з вивчення англійської для сержантів.

З 2025 року військовий не зможе отримати підвищення без знання англійської мови.

Протягом 2021-2024 років триватиме перехідний період, під час якого діятимуть винятки щодо знання мови. Це стосується зарахування на навчання на оперативний та стратегічний рівень військової освіти, лідерські курси та призначення на посаду.