Установи Міністерства оборони судяться між собою

Автор: Іван Чигринський
Установи Міністерства оборони судяться між собою

Виявляється, що в оборонному відомстві судяться не лише генерали, але й установи Міністерства оборони України подають одна проти одної судові позови.

Так, у лютому Національний університет оборони України імені Івана Черняховського звернувся до Господарського суду міста Києва із вимогою про стягнення з держпідприємства «Готель «Козацький» Міноборони України заборгованості за теплопостачання у розмірі 82 131,47 грн.

Суд видав наказ про стягнення боргу. Проте 9 березня судовий наказ скасували за заявою ДП «Готель «Козацький» Міністерства оборони, яке вказало про наявність спору між сторонами, який може бути вирішено судом лише в порядку позовного провадження.

Нагадаємо, що у січні стало відомо про конфлікт між Міністерством оборони та керівництвом Збройних Сил. Головнокомандувач, начальник Генштабу, командувач Повітряних Сил та командувач Медичних сил подали позови щодо оскарження рішень Міноборони. Після оприлюднення цього факту ситуацію намагалися зам'яти, а генерали свої позови відізвали.

За інформацією судових реєстрів, яку оприлюднив журналіст Юрій Бутусов, позови стосувались контрактів на комерційні перевезення військовими літаками Іл-76, закупівлі систем автоматизованого управління та звільнення командувача Медсил через корупційні скандали.