Одеська військова академія отримала нову емблему

Автор: Андрій Шинко
Одеська військова академія отримала нову емблему

Емблему розробили в самій академії та затвердили у Головному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення (ГУ РСМЗ) Збройних Сил України.

Зображення емблеми (яку в ЗСУ на радянський манер називають знаком) та її опис оприлюднили на facebook-сторінці навчального закладу.

Опис емблеми Військової академії (м. Одеса)

Виготовлений у вигляді іспанського геральдичного щита, нарукавний знак розсічений та перетнутий на чотири частини відповідно до чотирьох факультетів вишу. Червоний (марун) вказує на факультет підготовки спеціалістів десантно-штурмових військ, сіро-сталевий – спеціалістів військової розвідки та спеціального призначення, два синіх по діагоналі – два факультети: підготовки спеціалістів матеріально-технічного забезпечення й ракетно-артилерійського озброєння.

У центрі нарукавного знака – червоний щиток з якорем «кішка» з чотирма лапами вказує на місце розташування Військової академії в місті Одеса. За цим щитком схрещені смолоскип з мечем.

Смолоскип є загальновживаним символом знань та навчальних закладів, а меч – вказує на приналежність Військової академії до Сухопутних військ Збройних Сил України.

Читати більше про сучасну українську військову символіку »»