У загибелі військових, які підірвались на мінах, ДБР звинуватило начальника інженерної служби

евакуація

У загибелі трьох військовослужбовців 81-ї аеромобільної бригади, від вибуху мін 14 лютого, звинувачують колишнього начальника інженерної служби цієї частини.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил.

Міни, від вибуху яких загинули військові, знаходились на асфальтованій дорозі в районі с. Новолуганське Бахмутського району Донецької області. Слідчі ДБР встановили, що у січні-лютому 2021 році начальник інженерної служби військової частини не організував позначення попереджувальними знаками та огородження протитанкових мін.

Також він не повідомив командування про місцеперебування мін, не організував їх охорону та розмінування. Це все призвело загибелі трьох військовослужбовців цієї частини (81-ї бригади).

Дев'ятого березня, слідчим ДБР, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 425 КК України ексначальнику інженерної служби.

Санкція статті (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.